web analytics

“Overheid gooi niet weg”

Geplaatst op 13 mei 2012 door Valentijn

Kantoor

Ook de overheid hoeft niet langer haar overtollige spullen zoals meubilair en computer apparatuur weg te gooien. In 2007 is Gebrand Bijkerk uit frustratie begonnen met het opzetten van een platform waarop (semi-) overheden hun overtollige spullen kunnen aanbieden. Gebrand is zelf als  inkoopadviseur werkzaam bij Het Waterschapshuis. Vanuit de gedachte dat spullen altijd nog economische waarde hebben is hij het initiatief overbijdeoverheid.nl gestart.

Overbijdeoverheid.nl is een besloten marktplaats voor (semi-)overheden. Het doel is om duurzaam hergebruik van overtollige producten te stimuleren. De website biedt overheden de mogelijkheid om producten aan te bieden die vervolgens kunnen worden gebruikt door andere overheden. Omdat de producten vaak al zijn afgeschreven en dus geen economische waarde meer hebben, worden producten gratis of zeer goedkoop aangeboden. Ze dienen nog wel een waarde te hebben voor andere organisaties met een maatschappelijke functie of charitatieve instellingen. Op deze manier stimuleert de website ook besparingen bij overheden, omdat producten niet langer altijd nieuw worden ingekocht. De aangeboden producten variëren van kantoormeubilair tot speeltoestellen en van medische apparatuur tot kunst.

Op dit moment worden er nog niet heel veel producten aangeboden, maar de bekendheid van overbijdeoverheid.nl neemt steeds meer toe. Zo heeft de gemeente Gouda heeft besloten om haar overtollige verkeersborden via de website aan te bieden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis (NVZ) heeft een nieuwsbericht uitgebracht om ziekenhuizen te wijzen op de mogelijkheden van de website.

1 Reacties bij dit bericht

  1. G. Bijkerk Says:

    Bedankt voor het in de belangstelling brengen van het initiatief!
    De overheid kan zelf ook heel veel bereiken als het zelf ook actie onderneemt.

Laat een reactie achter

Vul je emailadres in om in te schrijven en ontvang direct een melding zodra een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 1 andere abonnee

Duurzame Tweets

MVO_NL
@MVO_NL:
HR Innovation Day | Employee Engagement | 18 juni | Felix Meritis | korting voor partners #mvo_nl http://t.co/OjbK0PYtn2 via @HRuniversityNL
16 maanden geleden